Over ons

Waarom StudieDirect.nl?

Na een prachtig initiatief van studenten om scholieren te helpen met hun studiekeuze op social media, is er bij ons een idee gegroeid. Waarom kan je tijdens je studiekeuze niet altijd vragen stellen aan de studenten? En niet alleen aan studenten binnen je netwerk, maar aan studenten door heel het land? Daarom zijn wij deze website gestart. Stel hier al je vragen over studeren of over een opleiding. Er is altijd wel iemand die jou hiermee kan helpen.

Het Concept

StudieDirect.nl is een platform om informatie te delen over studies tussen studenten, docenten, middelbare scholieren en ouders. Ons concept is simpel. Heb je een vraag over een opleiding of ben je niet zeker over jouw studiekeuze? Stel deze dan op ons forum. Kies de juiste categorie om je vraag te stellen en ontvang antwoord van een (oud) student of docent.

Het doel is om samen het maken van een studiekeuze te vereenvoudigen. Samen zorgen we ervoor dat mensen alsnog goed geïnformeerd aan de juiste studie kunnen beginnen.

Schoolforum stel je vraag aan Studenten

Hoe werkt het?

StudieDirect.nl gaat gemakkelijk in zijn werking. Je bedenkt de vraag die je wilt gaan stellen. Kies het niveau van de opleiding waar je vraag over gaat: wo, hbo of mbo. Klik op juiste sector. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan zelf onderaan de pagina. Zet in de vraag kort en duidelijk wat je precies wilt weten en licht dit in de beschrijving nader toe. Vervolgens kun je bij de tag de specifieke opleiding, school en onderwijstype taggen, zodat jouw vraag bij de juiste mensen terecht komt. Gaat jouw vraag niet over een specifieke opleiding, stel deze dan bij het algemene vragen forum. Via de e-mail zul je op de hoogte gehouden kunnen worden van de antwoorden. Wil je dit niet, vink dan het vakje uit.

Om vragen te kunnen stellen en beantwoorden, dien je een account aan te maken. Dit kun je eenvoudig hier doen. Rechtsboven in op de website kun je jouw account beheren. Hier vind je een overzicht van jouw berichten, vragen, reacties en favorieten. Daarnaast kun je jouw profiel hier aanpassen en bekijken.

Onze Trots

Hidde Hengeveld Founder

Hidde Hengeveld

Founder

Frank van Dijk Co-Founder

Frank van Dijk

Co-Founder

Nick Stoppelenburg

Nick Stoppelenburg

Stuurgroep

Koen van der Wolf Jurist

Koen van der Wolf

Stuurgroep & Juridische Zaken

Mark Anker

Mark Anker

Stuurgroep & Online Expert