Is op kamers gaan een aanrader?

 • Dit vraag bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 2 jaren door Ana Claudia van MeeuwenAna Claudia van Meeuwen.
 • Post
  Thijs van der Wal
  Thijs van der Wal
  Bijdrager
  Is het een aanrader om op kamers te gaan? Hoor vanuit verschillende hoeken andere berichten. Sommige geven aan dat het de tijd van je leven is. Andere zeggen weer dat het alleen maar geld kost.
  0
  0
Delen
1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)
 • REACTIES
  Ana Claudia van Meeuwen
  Ana Claudia van Meeuwen
  Bijdrager
  Hoi Thijs,

  Op kamers zijn kan voor iedereen inderdaad een andere ervaring zijn. Ik denk dat het ligt aan wat voor persoon jij bent. Ben je meer op jezelf of hou je van de gezelligheid en het wonen met leeftijdsgenoten.

  Er is ook nog een verschil tussen echt een studentenhuis, zoals in Amsterdam bijvoorbeeld Uilenstede waar je bijvoorbeeld je douche en woonkamer deelt met heel veel andere studenten. Of een bijvoorbeeld een appartement die je deelt met 3 andere studenten (zoals ik). Wat minder gezien wordt als een echt studentenhuis.
  Ik persoonlijk vind mijn situatie iets prettiger omdat ik niet heel erg hou van alle drukte, maar ik ken heel veel mensen die wonen op Uilenstede heel leuk en gezellig vinden.

  Het wonen op kamers kan wel duur zijn. Zeker in Amsterdam zijn de prijzen niet laag, maar ik vind het wel de moeite waard. Ik had op een gegeven moment gewoon de leeftijd en zin om het ouderlijk huis uit te gaan. Verder had ik al mijn vrienden en stage/werk al in Amsterdam zitten, dus leek het ook een logische stap.

  Ik denk dat je voor jezelf gewoon moet aankijken wat de voor- en nadelen zijn. Wel een tip: schrijf je op tijd in op http://www.room.nl voor studentenwoningen.

  Succes!

  Groetjes,
  Ana Claudia

  Delen
  0
  0
1 reactie aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om te reageren.

Delen